Rankki, Kotka

Sijainti

60° 22' 39.2808" N, 26° 57' 25.2576" E
Arvosana: 
4
Keskiarvo: 4 (5 ääntä)
Rankin vie­ras­sa­ta­ma sijaitsee saaren poh­jois­kär­jes­sä. Laituriin asti on 7,3 m väylä. Laiturin pisin sivu on noin 42 m ja lai­tu­ris­sa on raskaan lii­ken­teen ramp­pi­paik­ka.Vie­ras­sa­ta­mas­sa on ve­ne­paik­ko­ja noin 20 veneelle. Rankin vie­ras­sa­ta­mas­ta on mah­dol­lis­ta myös varata ve­ne­paik­ka ennakkoon, en­nak­ko­va­raus­mak­su 10€. Ravintola Sotku on saaren vas­taan­ot­to­pis­te vie­ras­ve­nei­li­jöil­le ja ma­joit­tu­jil­le sekä muillekin vieraille. Aamiainen en­nak­ko­ti­lauk­ses­ta Ravintola Rankin Sotkusta klo 9-10. Varaukset suoraan Rankista. Vie­ras­sa­ta­mamak­su on 25 €/yö ja 5 €/ pv. Alle 15m x 4m. Sa­ta­mamak­suun sisältyy sähkö. En­nak­ko­va­raus 10€ + sa­ta­mamak­su. Satamaan ei voi jättää jätteitä, koska jäteauto ei käy saaressa.
Sataman palvelut: 

Ravintola

Sotku on nimensä mukaisesi vanha sotilaskoti. Rakennus on valmistunut vuonna 1975, ja sen suurista ikkunoista on hienot näkymät merelle Kotkan suuntaan.

Ravintola Sotku on Rankin vastaanottopiste vierasveneilijöille ja majoittujille sekä muillekin vieraille. Ottamalla yhteyden Sotkuun heti saareen saavuttaessa, saatte parhaan hyödyn irti saarivierailusta.

Raikkaat virvokkeet, jäätelöt, leivät ja leivonnaiset maistuvat varmasti kuumana kesäpäivänä ja syksyllä voit hemmotella itseäsi ihanilla lämpimillä juomilla. Ja tarjolla on myös kotkalaisia perinneherkkuja, Tulikukon possoja ja lihiksiä. Ravintolassa A-oikeudet.

Ravintola Sotkun nurkassa on myös kauppa, joka on yksi Suomen pienimmistä. Kaupasta voit hankkia matkamuistoja ja tärkeimpiä tarvikkeita saariseikkailuun. Voit ostaa myös mukaan pe­rus­e­lin­tar­vik­kei­ta, virvoitusjuomia sekä mietoja alle 5,5% alkoholijuomia. Ravintola Sotkusta saat mukaan myös eväitä omaehtoista saareen tutustumista varten. Kysy ravintolasta tai tilaa vaikka etukäteen.


Majoitus

Armeijan kantahenkilökunnan vanhat rivitaloasunnot on varattu majoituskäyttöön. 70-luvun retrohenkisissä asunnoissa on majoitustilaa 1-4 henkilölle/ kaksioissa ja 4-6 henkilölle/ kolmiossa. Rivitaloasuntoja vuokrataan myös pit­kä­ai­kais­vuo­kral­le sekä myydään loma- ja viikko-osakkeina. Ri­vi­ta­lo­huo­neis­tois­ta löytyy wc ja suihku.  Keittiövarustukseen kuuluu jääkaappi, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikro, sähköliesi uunilla, ruokailu- ja ruuantekovälineet. Asunnot ovat peruskuntoisia retrovaihtoehtoja, joissa on säilynyt sotilaallinen pelkistetty tyyli.

Kaikkiin majoituksiin sisältyy peitot, tyynyt, lakanat ja pyyhkeet.

Kaksio/ Kolmio

1 yö - 53 €/ 53 €

Viikonloppu - 250 €/ 280 €

Viikko  -390 €/ 490 €

Kuukausi - 900 €/ 1100 € 

Lisämaksu yhden hengen majoituksesta 20 €. Lisämaksu lemmikistä 20 €.

Loppusiivous ei sisälly hintaan. Asukkaan tulee jättää asunto perussiistiin kuntoon, siivousvälineet löytyvät jokaisesta asunnosta. 

Veloitamme ylimääräisestä siivouksesta 150€. 

Majoittumaan pääsee klo 14 alkaen, tai kun asunto on valmisteltu. 

Asunnon luovutus on lähtöpäivänä klo 11.


Sähköposti: 
info@kotkansaaret.fi

Kommentit

Comment: 

Suojainen betonilaituri. Saaressa mielenkiintoista katseltavaa puolustusvoimien jäljiltä.

Comment: 

Kaupan kaikki kasarmi alueet. 2017

Comment: 

Laiturin ulkopuolen poijupaikat ovat avoinna pohjois-itätuulille. Kommentti

Comment: 

Kaksi poijua solmussa laiturin ulkopuolella, muutama paikka laiturin sisäpuolella. Siinä kaikki. Sähköä sai . Sotku auki mutta ei ruokaa.

Comment: 

Tähänastisista Suomenlahden paikoista PARAS! Loistava asenne henkilökunnalla (Miia ja Esa). Onneksi saaren henkeä puolustusvoimien paikkana ei ole pilattu. Mukavat ja viihtyisät saunatilat. Kiva paikka retkeillä ympäri saarta. Upeat näköalat joka suuntaan.

Comment: 

Upea saari, todella mahtavat maisemat ja paljon mielenkiintoista nähtävää. Palvelut hieman suppeat. Valtavan potentiaalin omaava paikka, jossa kannattaa vierailla.