Dalskär

Sijainti

60° 5' 6.504" N, 22° 9' 6.12" E
Luonnonsatama
Arvosana: 
4
Keskiarvo: 4 (6 ääntä)
Dalskär on Saaristomeren kansallispuistoon kuuluva saari, joka sijaitsee noin neljä kilometriä Gullkronan saaresta itään päin. Moni tuntee sen itään aukeavan lahden, joka on idänpuoleisia tuulia lukuun ottamatta hyvä ja turvallinen, erityisesti moottoriveneilijöiden suosima satama. Retkisatama Satamanumero: 627 Syvyys: 1,3 - 3,0 Kiinnitys: ankkuri Avoin: itä Muut palvelut Tulentekopaikka Käymälä Telttailualue Vedenalainen veistospolku Dalskärin kupeessa on vedenalaista taidetta noin kolmen-neljän metrin syvyydessä. Kuusi betonista valettua veistosta muodostavat veistospolun. Poijut ja ohjausköydet opastavat kohteille. Veistokset ovat tehneet Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lukion opiskelijat ja niissä kuvastuu ihmisen suhde meriympäristöön. Veistospolusta hieman erillään on Armi Nurmisen Kalakoto-teos (kuvassa), joka on saanut inspiraationsa vedenalaisista väreistä ja muodoista.
Tiedot
Merikartta
709
Alue
D
Minimisyvyys
1.3
Maksimisyvyys
3.0
Yritys
Saaristomeren kansallispuisto
WWW
Satamanumero
627
Sisäänajokartta: 
Sataman palvelut: 

WC


Tulentekopaikka


Kommentit

Comment: 

Sopii myös ainakin pienemmille purjeveneille, vaikka lähestyminen tuleekin ottaa varoen. Eteläsivu lähtökohtaisesti syvempi ja parempi purjeveneelle. Kaunis ja rauhallinen poukama, suojassa muilta kuin itä/koillistuulelta. Sopiva välietappi Turusta esimerkiksi Örön reissulle.

Comment: 

Eteläpuolen kallioissa paljon kiinnityslenkkejä, mutta kalliot paikoin jyrkkiä ja sateella liukkaita. Molemmin puolin "palvelut" eli huussit ja nuotiopaikat. Sisäänajo pohjoista reunaa.