Kesäteatteri: Liisa Ihmemaassa – Tyttö, joka aikaan putosi

Kuvaus: 

Tapahtumapaikka: Hyvän Omantunnon linnake

Suomenlinnan kesäteatterissa nähdään tänä kesänä koko perheen seikkailu Liisa Ihmemaassa – Tyttö, joka aikaan putosi. Ryhmäteatterin ennennäkemätön näyttämöversio perustuu löyhästi Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa ja Liisa Peilintakamaassa -teoksiin, mutta sekoittaa mukaan myös muiden tuttujen tarinoiden aineksia. Uudesta lähestymistavasta huolimatta näytelmän keskiössä seikkailevat Carrollin kirjojen tutut hahmot Hullusta Hatuntekijästä Valkoiseen Kaniin ja Irvikissasta Herttakuningattareen.

Ryhmäteatterin Liisa Ihmemaassa käsittelee myös ilmastonmuutosta ja näytelmässä osuvasti leikitelläänkin 1800-luvun höyrytekniikan keksinnöillä ja ajankuvalla. Näytelmän ohjauksesta ja dramatisoinnista vastaa Ryhmäteatterin Juha Kukkonen, jonka käsialaa ovat olleet myös muun muassa Peter Pan ja Robin Hoodin Sydän Suomenlinnan kesäteatterissa kesällä 2012 ja 2013.

Nimiroolissa Liisana nähdään Anna-Riikka Rajanen, joka nähtiin Ryhmäteatterissa viimeksi syksyllä 2013 Jäniksenä Esa Leskisen ohjaamassa Jäniksen vuosi -komediassa. Muissa rooleissa Suomenlinnan kesäteatterissa nähdään tänä kesänä Aarni Kivinen, Eino Heiskanen, Mikko Penttilä, Juha Pulli, Sirja Sauros ja Juha Suihko sekä Sanna Warsell, joka ihastutti katsojia Helinä-keijuna Ryhmäteatterin Peter Pan -näytelmässä kesällä 2012.

Tämän steampunk-seikkailun visuaalisesta puolesta vastaavat muun muassa lavastaja Janne Siltavuori ja pukusuunnittelija Niina Pasanen.
Liput Tarkemmat esityspäivät ja -ajat, lisätiedot sekä lipunmyyntitiedot löytyvät Ryhmäteatterin sivuilta http://www.ryhmateatteri.fi/
.
Lisätietoa Esitys ei sovellu alle 7-vuotiaille. Katsomoon ei voi tuoda mukanaan vauvoja, pikkulapsia tai lemmikkieläimiä.

Suomenlinnaan liikennöi Kauppatorilta sekä HSL:n lautta että JT-Linen vesibussi, kuljetukset eivät sisälly lipun hintaan. Linnoituksessa on monia ravintoloita, joissa voi ruokailla ennen teatteria.

Ajankohta: 
Keskiviikko, kesäkuu 18, 2014 - Lauantai, elokuu 30, 2014
Satama: 
Helsinki, Suomenlinna
Nostettu: