Uutta veneilykaudelle 2016

  • Posted on: 10 February 2016
  • By: admin

Talven horrosunet on taas nukuttu ja Venesatamat-tiimi lähtenyt suunnittelemaan tulevan kauden uudistuksia. Uudistusten suunnittelussa on kuunneltu herkällä korvalla niin käyttäjien palautetta kuin yhteistyökumppaneiden toiveita. Luvassa on uutta osiota, uusia ja parannettuja toiminnallisuuksia sekä vuosi vuoden perään tärkeää sisältötyötä satamatietojen ajantasaisina pitämiseksi.

Septitankkien listaus - Venesatamat.fi/septis

Yhteistyökumppanimme Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa olemme keskustelleet ongelmista septiasematietojen ajantasaisina pitämisessä. Olemme yhdessä työskentelemässä ongelman ratkaisemiseksi, ja toivomme aktiivisuutta myös teiltä, arvon sovelluskäyttäjät.

Septiasemien listaus- ja status-hanketta voitte seurata alasivulta venesatamat.fi/septis. Toivon mukaan huhti-toukokuussa projektin tiimoilta löytyy jo näytettävää.

Sovelluksen offline-versio

Vaikka mobiiliverkkoja on ryyditetty UMTS-kaupoilla, saattaa parin tunnin seilailun jälkeen signaali jo heiketä. Nykyisellä sovellusversiolla kartat ja jokaisen sataman tiedot joudutaan kuitenkin hakemaan verkkoa pitkin.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi olemme tuomassa sovelluksestamme offline-versiota. Oikeastaan meillä oli tämä valmiina jo viime kesänä, mutta sovellukseen sopivan ja tarpeeksi hyvän kartta-aineiston saaminen on ollut haasteellista.

Lopullinen päätös käytettävästä kartta-aineistosta saadaan nyt keväällä. Offlinea odotellessa!

Satamatietojen päivitystä

Viime vuodet kun olemme käyneet satamatietoja läpi, kontaktoineet satamayrittäjiä ja kaivaneet paikallistapahtumista tietoa, olemme keskittyneet pääosin merialueisiin. Upeat järvialueet on jätetty vielä odottamaan vuoroaan.

Perinteisesti huhti-toukokuussa tapahtuvan sisältöpäivityksen aikana tulemme nyt keskittymään järvimaisemiin.

Järvi-Suomen satamaomistaja/kunnan vastaava/paikallinen matkailijatoimija, auta meitä, itseäsi ja järvialueilla veneileviä! 

Voit ehdottaa, korjata ja lähettää satamatietoja sähköpostitse luotsi@venesatamat.fi