Pähkinäinen

Sijainti

60° 19' 47.712" N, 21° 41' 40.128" E
Arvosana: 
3.81818
Keskiarvo: 3.8 (11 ääntä)
Pähkinäinen on Turun kaupungin ulkoilusaari, joka tarjoaa elämyksiä niin yksityis- kuin yritysasiakkaille. Hurmaavassa Pähkinäisen saaressa veneilijöitä odottaa suojaisa ja turvallinen vierasvenesatama. Ilman venettä matkaavat pääsevät saarelle maksuttomalla yhteysalus Islalla, joka liikennöi Rymättylän Haapalasta. Omalla veneellä Pähkinäisiin poiketaan Pakinaisten itäpuolelta kulkevalta 5,5 m väylältä. O-kummelin ja itäviitan jälkeen käännytään länteen Harkinsalmeen ja sieltä ajetaan edelleen Kotakarin ja Koissaaren välisestä salmesta suoraan etelään, Pähkinäisten laiturille. Vieraslaitureita on kaksi. Itäisempi on rakennettu korkean kalliorannan kupeeseen ja se on tarkoitettu ankkurikiinnitykseen. Poijupaikat löytyvät läntisemmästä laiturista. Veden syvyys vaihtelee 2-5 metriin ja tilaa on 30-40 veneelle.
Tiedot
Merikartta
719
Alue
D
Minimisyvyys
2.0
Maksimisyvyys
5.0
WWW
Puhelin
0500 789 010, 02 262 5167, 050 0
Maksu
10 €/vrk
Satamanumero
858
Vieraspaikkamäärä
50
Sisäänajokartta: 
Sataman palvelut: 

Kahvila


Jätehuolto


Vesi


Kioski


Ravintola


Suihku


WC


Luontopolku


Sauna


Tulentekopaikka


Uimaranta


Majoitus


Septityhjennys


Septityhjennys


Kommentit

Comment: 

Sauna pitää varata etukäteen. Sitten voikin nauttia uimisesta jne.

Comment: 

Erittäin siisti ja hyvin hoidettu sauna! Ravintolasta ei oikein voi puhua mutta kahvilaksi ihan hyvä valikoima, plus setti peruselintarvikkeita myynnissä. Paljon puusee-koppeja saarella, ja pari grillipaikkaa. Hintansa väärti, sähkö tosiaan puuttuu laitureilta.

Comment: 

Saariston paras sauna.

Comment: 

Todella viihtyisä paikka ja suuri nurmikenttä antaa mahdollisuudet esim frisbeen heittelyyn tai muuhun aktiviteettiin. Laituriin on todella hyvä rantautua.

Comment: 

Turun kaupungin pitämä paikka. Hyvä grillauspaikka ja iso nurmiviheriö. Ei sähköä. 10e yö