Helsingholmen

Sijainti

60° 1' 50.628" N, 22° 16' 55.164" E
Arvosana: 
4.15
Keskiarvo: 4.2 (20 ääntä)
Helsingholmin teki tunnetuksi1920-luvun lopulla yksi ensimmäisistä saarella käyneistä veneturisteista, presidentti Lauri Kristian Relander. Hän saapui katsomaan, millaisesta paikasta hänen veneenohjaajansa oli kotoisin. Näistä ajoista lähtien Helsingholm on löytänyt tiensä veneilijöiden sydämiin. Suosio selittyy osin loistavalla sijainnilla väylän varrella, mutta suurin syy suosioon on saaren isäntäperheen, Anderssonien, ystävällisyys ja vieraanvaraisuus. Helsingholmilla otetaan vieraat aina lämpimästi vastaan. Satama Tunnetuin Helsingholmin palveluista on suosittu vierasvenelaituri joka on auki jäiden lähdöstä aina jäiden tulloon saakka. Laitureihin mahtuu kolmisenkymmentä venettä. Jos laitureissa ei ole tilaa voi veneen toki ankkuroida turvallisesti hiekkapohjaiseen sataman lahteen. Kioski Satamassa myydään kesäkioskissa mm. jäätelöä, kahvia ja kotona leivottuja herkkuja. Ammattikalastajat isä ja poika Andersson myyvät sesonkiaikaan kalastamaansa kalaa sekä savustettuna että tuoreena.. Lapsiperheille Lapsiperheitä (ja muitakin) varten saaressa on lapsiystävällinen hiekkaranta sekä sympaattisia kotieläimiä esimerkiksi hevonen, lampaita, kani sekä kissoja ja koiria. Luontopolut Liikkuminen saarella on vieraille täysin vapaata. Saarella onkin kauniita kävelypolkuja vaihtelevassa maastossa niille veneilijöille jotka kaipaavat vaihteeksi tukevaa maata jalkojensa alle. Sauna Vieraat voivat nauttia ainutlaatuisesta hiljaisuudesta ja rauhasta puulämmitteisessä saunassa josta aukeaa luonnollisesti henkeäsalpaava merimaisema. Sauna on auki 1.5. - 31.10. Tilausvihko on satamassa. Ruokailu Helsingholm ottaa vastaan myös max 25 hengen ruokailuryhmiä 1.3. - 15.6. ja 15.8. - 31.10. välisinä aikoina. Huom. tilaukset etukäteen. Juhannusaattona katamme seisovan kalapöydän.
Tiedot
Merikartta
702
Alue
D
Minimisyvyys
1.0
Maksimisyvyys
2.5
WWW
Puhelin
044 342 4647
Satamanumero
626
Vieraspaikkamäärä
30
Sisäänajokartta: 
Sataman palvelut: 

Kahvila


Jätehuolto


Vesi


Kioski


Suihku


Sähkö


WC


Sauna


Uimaranta


Septityhjennys


Septityhjennys


Kommentit

Comment: 

Todella viihtyisä saari. Tarjolla on upealla merimaisemalla varustettu sauna, paljon kotieläimiä, kalaa yms. Satama avoin koillis - ja itätuulille.

Comment: 

Idylli. Ei citypalveluja kaipaaville nirppanokille vaan menneen ajan saaristolaistunnelmaa arvostaville.

Comment: 

Loistava ja edullinen rantasauna, uimaportaat suoraan kalliolta mereen. Ystävälliset saaren kissat ilahduttivat nuorempaa miehistöämme. Aamulla tuoreita sämpylöitä haettavissa veneeseen.
Kaikinpuolin bueno!

Comment: 

Hieno paikka, erinomainen palvelu, kaikki kunnossa, järkevät hinnat, maksaa mielellään vähän enemmän.

Comment: 

Mycket bra plats lugnt och fint.

Comment: 

Hieno maisema ja aito saaristolaismiljöö.

Comment: 

Isännän savustama lohi oli herkullista! Myös kahvilan leivokset, tuoreet pullat ja aamupalaksi saadut sämpylät olivat maukkaita! Ihana saaristolaismiljöö. Saarella luontopolkuja. Satamamaksu 10€. Kannattaa tulla hyvissä ajoin, paikat täyttyvät nopeasti.