Boskär

Sijainti

60° 1' 59.556" N, 21° 46' 34.608" E
Luonnonsatama
Arvosana: 
1
Keskiarvo: 1 (1 vote)
Boskärin saari sijaitsee noin kymmenen kilometriä etelään Nauvon pääsaaresta. Retkisatamaa, joka sijaitsee saaren keskiosassa olevan pienen lahden etelärannalla, lähestytään joko pohjoisesta tai idästä. Rantaan kiinnitytään ankkurilla. Huom. leiriytyminen Boskäriin on kielletty! Satamanumero: 814 Syvyys: 1,0–2,0 Kiinnitys: ankkuri Avoin: itä Luonto ja nähtävyydet Boskär kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon ja sen nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Saaristomeren hienoimmat lehtoniityt ja luontopolku sekä saaren korkeimmalta kohtaa avautuva näköala. Boskärissä laiduntaa kesäisin karjaa, joten koirat on pidettävä ehdottomasti kytkettyinä.
Tiedot
Merikartta
716,717
Alue
D
Minimisyvyys
0.5
Maksimisyvyys
2.0
Yritys
Saaristomeren kansallispuisto
WWW
Satamanumero
814
Sisäänajokartta: 
Sataman palvelut: 

WC


Luontopolku


Tulentekopaikka


Opastaulu

Luonto ja nähtävyydet Boskär kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon ja sen nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Saaristomeren hienoimmat lehtoniityt ja luontopolku sekä saaren korkeimmalta kohtaa avautuva näköala. Boskärissä laiduntaa kesäisin karjaa, joten koirat on pidettävä ehdottomasti kytkettyinä.

Kommentit

Comment: 

Laituri uusittu pari vuotta sitten, melko suurikokoinen. Luontopolku nousi korkealle mäelle, johon nousemista köysikaide tuki, komeat näkymät joka suuntaan. Niittypolulta tai saaren läpi metsäpatikoinnista kertyi mukaan n. 25 punkkia kahdelle hengelle, joten tarkka punkkitarkastus paikallaan! Karja laiduntaa isoa osaa saaren metsämaisemaa ja ne pysyvät mukavan avoimina patikointiin.

Comment: 

Kaunis saari, tukeva laituri ja kiva luontopolku, mutta syys-lokakuun vaihteessa ihmisiin tarttui 20 punkkia, pääosin nymfejä, ja pienessä koirassa aikuisia 10 ja nymfejä 100-150. En mene toiste.