Birsskär (Konungsskär)

Sijainti

60° 3' 57.384" N, 21° 35' 2.832" E
Arvosana: 
3.833335
Keskiarvo: 3.8 (6 ääntä)
Konungsskär sijaitsee noin 6 kilometriä Korpoströmistä etelälounaaseen. Retkisatama Västra Tvigölpanin ja Birsskärin kanssa Konungsskär muodostaa suojaisan retkisataman. Saarelta pääsee viereiseen Birsskäriin kävelysiltaa pitkin. Parhaimmat kiinnittymispaikat löytyvät Birsskärin pohjoisrannalta. Myös Konungsskärin etelärantaan sekä länsipuolelle voi kiinnittyä. Satamanumero: 842 Syvyys: 1,0 - 3,0 Kiinnitys: ankkuri Avoin: pohjoinen ja lounas Muut palvelut Autiotupaa voi käyttää tilapäiseen majoittumiseen Tuvassa on pieni näyttely. Opastustaulu Telttailualue Tulentekopaikka, toinen tulentekopaikka löytyy Birsskärin pohjoispuolelta. Käymälä Elämään Konungsskärilla ja saaren historiaan voi tutustua saarta kiertävällä luontopolulla. Luonto ja historia Konungsskär ja sen lähisaaret ovat karuja, kallioisia saaria. Vanhaa torppaa ympäröi kaunis keto, jota lampaat yhä laiduntavat kesäisin. Vakituisen asutuksen loputtua vuonna 1916, saarta käytettiin metsästys- ja kalastusretkien tukikohtana. Jopa marsalkka Mannerheim vieraili erämajassa syyskuussa 1926.
Tiedot
Merikartta
717
Alue
D
Minimisyvyys
0.0
Maksimisyvyys
0.0
Sataman palvelut: 

Tulentekopaikka


Kommentit

Comment: 

Käsittämättömän hieno paikka. Birsskärin autiotupa ja luontopolku todella tutustumisen arvoisia paikkoja. Luontopolun korkeimmalta kohdalta avautuvat upeat näkymät etelään ja länteen.

Comment: 

Muutamia kiinnitysrenkaita kalliossa ja perä ankkuriin. Suojaisa paikka. Silta viereiseen saareen, jossa autiotupa, vessat ja luontopolku. Tuvassa muutama pienehkö laveri.