Kuopio Tanssii ja Soi 12.–18.6.2014

Kuvaus: 

TANSSIN JA LIIKKEEN JUHLAVIIKKO
Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin 45. juhlavuosi tarjoaa vahvoja, ajankohtaisia ja tuoreita teoksia sekä tekijöitä, jotka kulkevat omia polkujaan ja ravistelevat totuttuja rajoja.

“Tänä vuonna ei ole yhtenäistä teemaa kuten viime vuonna, vaan meillä on hyvin erimuotoisia ja -tyylisiä teoksia. Tekijät erottuvat omaperäisyydellään”, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen.

Omaperäisyys näkyy muun muassa eteläafrikkalaisen nousevan nykytanssitähden Dada Masilon Joutsenlammessa, joka yhdistää baletin estetiikkaa afrikkalaisen tanssin liikekieleen ja rytmeihin. Israelilaissyntyisen Hofesh Shechterin maailmanpolitiikkaan kantaa ottavassa teoksessa Political Mother nautitaan tanssin lisäksi rockkeikasta. Muutaman vuoden tauon jälkeen myös flamenco palaa festivaalin ohjelmistoon. Antonio Najarron johtaman Ballet Nacional de Españan teoksessa Suite Sevilla sukelletaan flamencon syntymaille syvälle Andalusiaan.

Myös suomalaisilla tekijöillä on juhlavuoden ohjelmistossa vahva asema. Tutustu esiintyjiin tarkemmin tapahtuman kotisivuilla ja varaa paikkasi!

http://www.kuopiodancefestival.fi/

Ajankohta: 
Torstai, kesäkuu 12, 2014 - Keskiviikko, kesäkuu 18, 2014
Satama: 
Kuopio, Maljalahti
Nostettu: